ONS VERHAAL

In november 2020 deed Merel een oproep op facebook aan mensen die interesse hadden een kerngroep te vormen, om uiteindelijk een community op te zetten. Een aantal thema’s waren permacultuur, sociocratie, eerlijke en open communicatie, ervaring met persoonlijk ontwikkeling en bereidheid om op den duur naar het buitenland te verhuizen. Op dit bericht kwamen een tiental reacties en in december 2020 was de eerste bijeenkomst van een achttal mensen, een groep waar later Hunkapi Circle uit zou ontstaan. We besloten één keer per maand bij elkaar te komen en in de eerste fase onze persoonlijke visies op en ervaringen met community leven te delen. In het voorjaar van 2021 ontstond er behoefte naar meer richting voor de groep en dit resulteerde in het schrijven van een gezamenlijke visie. We besloten deze te vormen aan de hand van de sociocratische principes. Dit was meteen een mooie oefening omdat de meeste groepsleden nog geen (praktische) ervaring hadden met sociocratie.

De vier originele groepsleden van Hunkapi Circle

Mede doordat de richting van de groep nu duidelijker was, besloten een aantal groepsleden dat het nu niet de juiste stap was in hun leven om bij onze groep aangesloten te zijn. Er bleef een afgeslankte vorm van Hunkapi Circle over, met als vier leden Merel, Jara, Lisa en Rob. In deze samenstelling zijn we verder gaan bouwen aan onze visie om door te kunnen groeien naar een stevig gefundeerde kerngroep, om uiteindelijk samen in community te wonen.

ONZE KERNGROEP

Als kerngroep komen we één keer per twee weken bij elkaar. We eten samen een potluck maaltijd (iedereen neemt iets mee), delen bijzonderheden uit onze persoonlijke levens, bespreken – als die er zijn – interne problemen vanuit openheid en eerlijkheid (clearing), maken afspraken en plannen voor de komende twee weken, en sluiten meestal af met een ontspannende activiteit, zoals bijvoorbeeld samen muziek maken. Soms doen we een ritueel afgestemd op bijbehorende jaarfeesten (zonnewendes, zaai- en oogstfeesten). Of we gaan op excursie naar een ander community of inspirerende plek. Door samen ervaringen op te doen, te praten en discussiëren, te mediteren en te vieren, vormen we de community die wij graag willen zijn. Want, hoewel we nog geen gezamenlijke grond of woonplek hebben, onze community ís er al.

Wij zijn Hunkapi Circle.

ONS VERHAAL

In november 2020 deed Merel een oproep op facebook aan mensen die interesse hadden een kerngroep te vormen, om uiteindelijk een community op te zetten. Een aantal thema’s waren permacultuur, sociocratie, eerlijke en open communicatie, ervaring met persoonlijk ontwikkeling en bereidheid om op den duur naar het buitenland te verhuizen. Op dit bericht kwamen een tiental reacties en in december 2020 was de eerste bijeenkomst van een achttal mensen, een groep waar later Hunkapi Circle uit zou ontstaan. We besloten één keer per maand bij elkaar te komen en in de eerste fase onze persoonlijke visies op en ervaringen met community leven te delen. In het voorjaar van 2021 ontstond er behoefte naar meer richting voor de groep en dit resulteerde in het schrijven van een gezamenlijke visie. We besloten deze te vormen aan de hand van de sociocratische principes. Dit was meteen een mooie oefening omdat de meeste groepsleden nog geen (praktische) ervaring hadden met sociocratie. Mede doordat de richting van de groep nu duidelijker was, besloten een aantal groepsleden dat het nu niet de juiste stap was in hun leven om bij onze groep aangesloten te zijn. Er bleef een afgeslankte vorm van Hunkapi Circle over, met als vier leden Merel, Jara, Lisa en Rob. In deze samenstelling zijn we verder gaan bouwen aan onze visie om door te kunnen groeien naar een stevig gefundeerde kerngroep, om uiteindelijk samen in community te wonen.

De vier originele leden van Hunkapi Circle

ONZE KERNGROEP

Als kerngroep komen we momenteel één keer per twee weken bij elkaar. We eten samen een potluck maaltijd (iedereen neemt iets mee), delen bijzonderheden uit onze persoonlijke levens, bespreken – als die er zijn – interne problemen vanuit openheid en eerlijkheid (clearing), maken afspraken en plannen voor de komende twee weken, en sluiten meestal af met een ontspannende activiteit, zoals bijvoorbeeld samen muziek maken. Soms doen we een ritueel afgestemd op bijbehorende jaarfeesten (zonnewendes, zaai- en oogstfeesten). Of we gaan op excursie naar een ander community of inspirerende plek. Door samen ervaringen op te doen, te praten en discussiëren, te mediteren en te vieren, vormen we de community die wij graag willen zijn. Want, hoewel we nog geen gezamenlijke grond of woonplek hebben, onze community ís er al.

Wij zijn Hunkapi Circle.

ONZE HUIDIGE KERNGROEPLEDEN

Rob
Kim
Dieuwke
Maarten
Mitzy

ONZE HUIDIGE KERNGROEPLEDEN

Rob
Kim
Dieuwke
Maarten
Mitzy

Nieuwe kerngroepleden gezocht!

Heb je interesse om onze groep te komen versterken?

Meer Info