Bijeenkomst nieuwe geïnteresseerden en bezoek Grubbestein

door Kim

De afgelopen maanden is er een flinke toestroom van geïnteresseerden voor onze kerngroep. Leuk en motiverend om te merken dat Hunkapi Circle steeds beter vindbaar is en dat er een duidelijk groeiende behoefte is aan anders samen leven. Om persoonlijk kennis te kunnen maken met iedereen organiseerden we begin november een ontmoetingsdag. Dit combineerden we met het bezoeken van een prachtig stuk land dat veel potentieel heeft om een ecodorp op te manifesteren. Zo sloegen we twee vliegen in een klap.

We vinden het altijd leuk om voor onze bijeenkomsten inspirerende nieuwe plekken te bezoeken en we kozen deze keer voor landgoed Grubbestein. Indrukwekkend om te zien hoe eigenaar Jeroen in de afgelopen decennia dat terrein heeft zien veranderen van stuifzand naar nu een jong bos waar klein wild zich thuis voelt. Daarnaast biedt het voldoende voeding voor mens en dier.

Het was een hele fijne dag met elkaar. We begonnen met een potluck lunch. Dit is bij ons vaste prik en ook nu zorgde het heerlijke eten dat iedereen met aandacht had bereid voor een verbindend moment. We leerden elkaar beter kennen, deelden over idealen en levensvisies en natuurlijk ook over hoe we het Hunkapi dorp voor ons zien.

Een bronplan schrijven is een essentiële volgende stap om het beeld dat wij in ons hoofd hebben concreter te maken en ook helder te kunnen presenteren. Ook hebben we besloten een aparte Hunkapi Telegram-groep te starten. We merken namelijk dat veel mensen betrokken willen zijn bij Hunkapi Circle, meer dan de kwartaal nieuwsbrief, maar niet zo intensief als volledig deelnemen aan een kerngroep. In deze Telegram-groep is het wat makkelijker contact te houden met de mensen om ons heen die ons willen ondersteunen. Daarnaast willen we kijken of we vaker dagen kunnen organiseren waar geïnteresseerden en gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten. Zo vormen we steeds meer, online en offline, een community.